vrijdag 17 februari 2017

Slimme bespaartips om aan het eind van de maand niet blut te zijn.

Ik denk dat iedereen wel eens last hiervan heeft: je houdt bijna geen geld meer over aan het eind van de maand. De huur, verzekeringen, al je abonnementen die je moet betalen, je sportschool, noem het maar op. Maar dat zijn niet eens de problemen, want het zijn vooral die kleine uitgaven die ervoor zorgen dat je blut bent aan het einde van de maan. Daarom heb ik hierbij een paar bespaartips die ervoor kunnen zorgen dat je aan het einde van de maand wat geld op je rekening over houdt.

Bespaartips voor boodschappen
Als er ergens op te besparen is, dan is het wel op je boodschappen. Als je boodschappen gaat doen kom je vast wel eens een rek met allemaal aanbiedingen tegen. Het laatste wat je dan moet doen is aankopen doen waarvan je uiteindelijk toch geen gebruik van gaat maken. Als je zeker weet dat je het product die in de aanbieding is gaat gebruiken, koop dan er dan gelijk veel van. Let dan ook gelijk op de houdbaarheidsdatum. Het is erg zonde om dingen te moeten weggooien omdat ze over de datum zijn. En de belangrijkste tip die ik je kan geven: ga geen boodschappen doen als je honger hebt.

Bespaartips voor eten
Als het op eten aankomt, dan zou ik je adviseren om geen kant-en-klaar en afhaalmaaltijden te halen. Als het er op aankomt, dan is zelf koken altijd goedkoper dan een kant-en-klaar maaltijd.  Het handige van zelf koken is ook dat als je alleen voor jezelf kookt, je de resten van je avondeten weer kan gebruiken voor de lunch/avondeten van de volgende dag. Het helpt ook erg veel als je gezonder eet. Als je ’s avonds geen chips of chocola eet, bespaar je daar weer veel geld op.

Ik hoop dat deze tips je helpen om wat geld over te houden aan het eind van de maand.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten