dinsdag 2 mei 2017

Besparen op verhuizing

1,8 miljoen Nederlanders verhuisden vorig jaar, aldus het CBS. Een verhuizing kent zowel een organisatorische als een financiële uitdaging. Het laten verslepen van zware kasten, bloempotten en banken kost je een hoop geld en het zelf doen een hoop rugwervels. En van beide wil je natuurlijk niets hebben. Goedkoop verhuizen, hoe doe je dat?

 In de meeste gevallen heb je weinig kans om je rugwervels te behouden zonder een verhuisbedrijf te raadplegen. In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat dit ook voor jou geldt. Is dat niet zo (geluksvogel!), dan lees je binnenkort op dit blog hoe je zelf een verhuizing vorm kan geven. Komt 'ie dan.

 Een verhuisbedrijf neemt een hoop zorgen uit handen: het zorgt dat al je spullen van je oude adres naar je nieuwe adres worden verplaatst. Hierbij verricht je zelf geen arbeid, dus over je eigen gezondheid hoef je je geen zorgen meer te maken. Ook zal materiële schade in het verhuisproces verhaalt kunnen worden op het verhuisbedrijf. Een verhuisbedrijf neemt ook een hoop lappen uit je portemonnee.

 De eerste besparingstip is heel simpel: het is verleidelijk om je verhuizing voor het weekeinde te plannen. Zo mis je zo weinig mogelijk arbeidsuren. Voor het weekeinde geldt bij verhuizers vaak een toeslag: probeer de verhuizing dus door de weeks in te plannen. De tweede besparingstip is een die je wellicht liever niet hoort maar goed: hoe meer je zelf doet, hoe meer je bespaart. Probeer dus zoveel mogelijk verhuisspullen in te pakken en klaar te zetten op de verhuisdag. Ook kan je een hoop besparen door meubels te demonteren of ervoor kiezen om alle makkelijke, kleine, en lichte spullen zelf te verplaatsen en het verhuisbedrijf alleen in te schakelen voor het zware werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten